Endúrs konsernsjef går på dagen

Nyheter
0

Konsernsjef Hans Olav Storkås i Endúr har i dag informert styret om at han har besluttet å fratre sin stilling i selskapet med umiddelbar effekt.

I meldingen uttaler styret at de er takknemlige for innsatsen til Storkås, og ønsker han det beste for fremtiden. Frem til en erstatter er på plass vil styreleder Pål Reiulf Olsen innta stillingen som arbeidende styreleder.

Tirsdag morgen fremla Endúr, som eier blant annet oppdrettsleverandørene Artec Aqua og Sjøsterk, sine resultater for første halvår. Det har vært en krevende periode. På årets første seks måneder har selskapet levert et netto underskudd på 85,9 millioner kroner.

Les også: Kostnadsmell for Artec Aqua dro ned Endúr i andre kvartal

En sentral del av selskapets finansieringspakke er et obligasjonslån på 1,1 milliarder kroner. Like etter børsslutt tirsdag ettermiddag opplyste Endúr at selskapet var «blitt oppmerksom på at selskapet per 30. juni 2021 ikke var i full overensstemmelse med kravet i henhold til obligasjonene om å opprettholde en belåningsgrad ikke større enn 4,75x.»

Endúr varslet i går en emisjon i selskapet etter bruddet med lånebetingelsene. Emisjonskursen ble satt til 75 øre. Kort tid etter konsernsjefens avgang handles Endúr-aksjen til 72 øre.