Endúr Sjøsterk skal bygge to nye fôrflåter for Nordlaks

Nyheter
717

Endúr Sjøsterk har inngått avtale med Nordlaks om byggingen av to nøkkelferdige Sjøsterk 500 fôrflåter. Flåtene er nummer fire og fem som leveres til oppdrettsselskapet på bare tre år.

Fôrflåtene som skal leveres til Nordlaks er begge på 18×28 meter, og har en lastekapasitet på 500 tonn. Fôrflåtene vil utrustes for bruk på værharde lokaliteter, hvor kravene til fleksibilitet og driftssikkerhet er ekstra store. Foreløpig leveringstidspunkt er tredje kvartal 2021 og andre kvartal 2022. Samlet kontraktsverdi er på over 50 millioner kroner, opplyser Endúr Sjøsterk i en pressemelding.

I 2019 leverte Endúr Sjøsterk tre fôrflåter til Nordlaks, noe som betyr at de nye flåtene blir nummer fire og fem som leveres til oppdrettsselskapet de siste tre årene.

Mons-Ove Hauge i Endúr Sjøsterk er glad for å signere en kontrakt på to fôrflåter med Nordlaks. FOTO: Endúr Sjøsterk

– Det er svært gledelig at Nordlaks igjen velger Endúr Sjøsterk. Det bekrefter at kunden er fornøyd med fôrflåtene våre og at vi er konkurransedyktige innen akvakulturnæringen, mener administrerende direktør, Mons-Ove Hauge.

Han tok over som administrerende direktør for Endúr Sjøster 1. oktober, og får dermed en god start i den nye rollen.

– Det er selvsagt veldig tilfredsstillende å kunne signere en så viktig kontrakt bare uker etter jeg tok over roret i selskapet. Kontrakten sikrer fortsatt god aktivitet, sier Hauge.

Konsernsjef Eirik Welde i Nordlaks sier de har valgt Endúr Sjøsterk som leverandør av fôrflåtene etter en helhetsvurdering med hensyn til blant annet sikkerhet, utstyrsnivå, kostnader og leveringstid.

– Vi ser frem til leveransen og til å ta det nye materiellet i bruk på våre lokaliteter, sier Welde.