Endelig tilsagn om utviklingskonsesjoner til «Egget» og AkvaDesign

Nyheter
2125

Magre konsesjonstilslag for oppdrettsduo.

Fiskeridirektoratet har torsdag fattet vedtak om tilsagn om utviklingstillatelser til Marine Harvest Norway for konseptet «Egget» og AkvaDesign til deres konsept med lukket merdteknologi.

Det skriver Fiskeridirektoratet i en melding på sine hjemmesider.

Marine Harvests mye omtalte «Egget» får ifølge tilsagnsbrevet fire utviklingstillatelser. Selskapet søkte opprinnelig om 14 tillatelser. Marine Harvest har tidligere gitt uttrykk for at alle 14 konsesjonene er påkrevd for å sette i gang det omfattende investeringsprogrammet for «Egget» sammen med teknologiselskapet Hauge Aqua.

Storoppdretteren er følgelig ikke tilfreds med dagens vedtak, og varsler i en børsmelding torsdag kveld beslutningen om å påklage vedtaket:

«Marine Harvest er glad for at myndighetene deler visjonen om at «Egget» representerer en potensiell ny produksjonsløsning innen lakseoppdrett som kan bidra til å videreutvikle lakseoppdrettsindustrien. Men Marine Harvest vil påklage beslutningen i forhold til avslaget på de resterende ti utviklingslisenser for «Egget»-konseptet. Klagen vil bli sendt til
Fiskeridirektoratet innen kort tid», heter det i børsmeldingen.

Samtidig har altså brønnøyselskapet AkvaDesign torsdag blitt tildelt én utviklingskonsesjon. AkvaDesign søkte opprinnelig om ti konsesjoner.