En person savnet etter at arbeidsbåt kantret ved Sleneset

Nyheter
2962

En person har blitt fløyet med redningshelikopter til sykehuset i Bodø, men en person er fortsatt savnet.

Saken er oppdatert lørdag klokken 12.10 med uttalelse fra Lovundlaks nederst i saken.

Det var fredag ettermiddag en 28 fot stor arbeidsbåt kantret ved Sleneset i Nordland. Det var to personer om bord i båten, skriver Helgelands Blad.

Det var mørkt og dårlig vær, med 30 knops vind og tett snødrev da ulykken inntraff.

En savnet
– En person er berget og fløyet inn til Nordlandssykehuset for videre oppfølging, opplyser Hovedredningssentralen til avisen. – En person er fortsatt savnet.

Tilstanden til førstnevnte er stabil.

– Han er våken og ved bevissthet, sier operasjonsleder Mari Lillestø i Nordland politidistrikt til NRK.

Fredag kveld og natt til lørdag har 15-20 båter og et Sea King helikopter søkt etter den savnede i området.

Den kantrede arbeidsbåten skal være tatt opp av servicefartøyet «Nautilus Aldra» fra Seløy Undervannsservice, får Helgelands Blad opplyst fra folk i området.

KART: MarineTraffic.com

Kuling
Brønnbåten «Ro North», og redningsskøyten «Odd Fellow III» er blant fartøyene som deltar i søket etter den savnede lørdag morgen, ifølge Marine Traffic.

Etter det iLaks erfarer, er den kantrede arbeidsbåten eid av Lovundlaks.

Ifølge Yr.no er det liten kuling fra nordvest i området lørdag morgen, med temperaturer rundt frysepunktet.

– Vi starter igjen så snart det lysner. Vi fortsetter aksjonen som en redningsaksjon, og så lenge vi gjør det, er det alltid et lite håp om å finne personen i live, sier redningsleder Rune Danielsen i Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NRK.

Utvider søket
I en SMS til iLaks lørdag formiddag skriver styreleder Thomas Andreassen i Lovundlaks dette:

«Én ansatt savnet, én berget opp fra sjøen. Lovundlaks kan meddele at en våre ansatte fremdeles er savnet etter at en arbeidsbåt forliste fredags ettermiddag. De to ansatte var om bord i båten som var på vei fra lokaliteten Måvær og til Lovund når forliset inntraff. Én av de ansatte ble hentet opp fra sjøen og er transportert med helikopter til sykehuset i Bodø. Umiddelbart etter meldingen om forliset ble det iverksatt en storstilt redningsaksjon. Redningsskøyte, helikopter, ambulansebåt, fiskebåter, ferge og andre aktører deltok sammen med Lovundlaks’ ansatte og båter. Søket er i dag, lørdag, utvidet og aksjonen pågår for fullt. Mine tanker går først og fremst til de nærmeste pårørende, sier daglig leder Jacob Meland. Vi vil gjøre det kan vi i forbindelse med søket, og jeg kan forsikre om at vi har satt inne det som er av egne og øvrige ressurser tilgjengelig. Av hensyn til den pågående aksjonen gis det foreløpig ikke ytterligere kommentarer. Vi vil komme tilbake senere med ny oppdatering.»

FOTO: Redningsskøyten «Odd Fellow III»