– En meget verdig vinner

Nyheter
491

Aqualine, som ble startet som Frøyaringen, med merdproduksjon på Uttian, har fortsatt sitt tyngdepunkt på Frøya. Men selskapet har nå avdelingskontor flere steder langs kysten, de har datterselskaper i Australia og Chile, og hovedkontoret ligger i Trondheim, skriver Hitra-Frøya.

Det er næringsforeningene i Trondheimsregionen som har bestemt at Aqualine skal få prisen som Årets bedrift. Utdelingen skjer onsdag kveld, under konferansen Manifestasjon 2014. Trondheimsordfører Rita Ottervik, fylkesordfører Tore O. Sandvik og områdedirektør Bjørn Tilset i Nordea skal dele ut prisen til Aqualines direktør Trond Lysklætt.

Det er Nordea som i samarbeid med næringsforeningene deler ut prisen på 50.000 kroner, som vinneren er forpliktet til å gi videre til et godt formål.

I juryens begrunnelse for at Aqualine får prisen, står det blant annet: «Vinneren av Årets Bedrift 2014 har siden 1980 levert oppdrettsmerder over hele verden, og er i dag verdens største leverandør av plastmerder.  Bedriften legger vekt på lokal tilhørighet og kompetanse, og har i dag 47 faste ansatte og rundt 120 medarbeidere i høyaktivitetsperioder. Anlegget på Frøya er i kraftig vekst og vil gi mange nye arbeidsplasser de førstkommende årene. Prisvinneren har levert sterke økonomiske resultater over flere år. De opplevde sterk omsetningsvekst og gode resultater også i 2013 med en omsetning på 336 millioner kroner (en økning på 142 mill. fra året før) og et resultat på 20 millioner kroner (som er nesten en dobling sammenlignet med året før). Aqualine er en meget verdig vinner av prisen Årets Bedrift 2014!»