– En forbrytelse gjort mot norsk laksenæring og leverandørindustri er begått, med kjent gjerningsmann

Nyheter
0

Roger Hofseth er oppgitt etter skattevedtaket. Han er redd for at utenlandske kunder skal orientere seg bort fra Norge.

Olve Grolte (H) har luftet sine langsiktige bekymringer for havbruksnæringen og leverandørindustrien. Han frykter utflagging.

Det fullintegererte havbrukskonsernet Hofseth International har base i Ålesund. Toppsjef Roger Hofseth har vært en høylydt motstander av lakseskatten. I vinter fikk han laget en egen film, blant annet med et intervju med NHH-professor Ola Honningdal Grytten, der han argumenterte hardt og intenst mot skatten.

iLaks har forhørt seg om hva han han tenker om stortingsvedtaket 31. mai.

USA har fått det med seg
Roger Hofseth legger ikke skjul på at han er svært frustrert over det som skjedde i Stortinget:

– En forbrytelse gjort mot norsk laksenæring og leverandørindustri er begått, med kjent gjerningsmann/regjering, skriver han i en SMS.

Sunnmøringen befinner for tiden i USA og besøker kunder. Selv om han er på reise har han fått med seg intervjuet med Grotle:

– Jeg er 100 prosent enig, skriver Hofseth videre.

Ett til to år
Hofseth forteller at skattestøyen i Norge ikke er gått upåaktet hen på andre siden av Atlanterhavet. Han opplever at utenlandske kunder gir uttrykk for at det er blitt mer risikabelt å handle med norske leverandører:

– All galskap og prosess rundt skatt har alle fått med seg, så det er skadelig på mange felt dette. Jeg tror det er risiko for at kunder ser etter alternative leveranser, da de ser vekst fra Norge som begrenset, sier han til iLaks.

Havbruks-entreprenøren tror at effekten av skattevedtaket på havbruk snart blir veldig synlig:

– Full effekt ser vi om ett til to år, er hans vurdering.