Emilsen Fisk jubler over PD-vedtak: – Slipper å være redd for permitteringer av ansatte og tapt slaktevolum

Nyheter
1111

Glede hos Rørvik-oppdretteren Emilsen Fisk etter at Mattilsynet ga selskapet utsatt frist for tømming av PD-lokaliteten Nordgjæslingan i Vikna kommune i Ytre Namdalen.

Tidligere onsdag ettermiddag meldte iLaks at Mattilsynet hørte på råd fra lokale oppdrettere, og ga Emilsen Fisk frist til 15. august neste år med å tømme den PD-rammede lokaliteten Nordgjæslingan. Opprinnelig hadde Mattilsynet varslet de kunne komme til å vedta rask tømming av lokaliteten.

Robert Aakvik. FOTO: Emilsen Fisk

– Vi er svært glade for at vedtaket om hurtig tømming ble omgjort, skriver produksjonsleder i Emilsen Fisk, Robert Aakvik, i en e-post til iLaks onsdag kveld.

Aakvik kommenterer saken på vegne av Emilsen Fisk da daglig leder Roy Emilsen har ferie denne uken.

– Det har vært en ryddig prosess der vi i Emilsen fisk, Mattilsynet og de andre lokaleide selskapene i Namdalen sammen har funnet en fornuftig løsning. Det er lagt vekt på gode faglige vurderinger, og erfaringer fra forrige gang vi hadde PD, skriver Aakvik videre til iLaks.

Han er klar på hva vedtaket betyr i praksis for bedriften.

– Med omgjøringen av vedtaket slipper vi nå å være redd for permitteringer av ansatte og tapt slaktevolum.

Aakvik understreker samtidig at kampen mot PD fortsetter – også etter onsdagens gladmelding.

– Målet nå må være å slå PD tilbake med strenge biosikkerhetstiltak og gode soner, samtidig som vi er stabile arbeidsplasser for våre dyktige ansatte.