Ellingsen Seafood merker etterdønninger av algekrisen: – Resultatet per mai er cirka 80 prosent lavere enn samme tid i fjor

Nyheter
964

Mens 2019 gikk langt bedre resultatmessig enn forventet for Ellingsen Seafood, blir 2020 desto tøffere for skrovaoppdretteren.

Torsdag skrev iLaks at omsetningen og driftsresultatet til Ellingsen Seafood falt marginalt i 2019 sammenliknet med året før. Dette til tross at selskapet slet med stor fiskedød da dødsalgen herjet i Nord-Norge i fjor vår.

Administrerende direktør Line Ellingsen sier resultatet ble mye bedre enn hva selskapet forventet etter algedøden.

– Vi er selvsagt kjempefornøyde med det, sier hun.

Line Ellingsen FOTO: Andreas Witzøe

Reddet av storfisk til Korea
Hun forklarer deretter hvorfor Ellingsen Seafood unngikk en resultatsmell.

– Det som skjedde var at vi fikk ordningen med myndighetene, med mulighet for å flytte fisk, slik at fisken kunne produseres større, sier Ellingsen og legger til:

– Den store fisken traff markedet veldig godt, og vi fikk godt betalt. Fisken gikk primært til Korea.

Men samtidig understreker Ellingsen at de først nå kommer til å se resultatene av algesaken.

– Det blir helt andre tall for 2020, dessverre. Vi har høyere produksjonskostnader enn vi har hatt før, og vi slakter tildels liten fisk. Det gjør at bildet blir helt annerledes. Resultatet per mai er cirka 80 prosent lavere enn samme tid i fjor.

Ellingsen Seafood sitt hovedkontor på Skrova. FOTO: Andreas Witzøe

– Lakseprisene spriker i mye større grad
Koronapandemien har imidlertid ikke påvirket selskapet i nevneverdig grad. Det ble tatt forhåndsregler, og det har ikke vært noe sykdom blant ansatte.

– De siste tre månedene har gått overraskende bra. Ting var mer eller mindre normalt da vi startet slakting, og vi hadde slaktestopp da koronapandemien traff.

– Men det er klart, markedet er utrolig volatilt nå. Lakseprisene spriker i mye større grad enn før, legger hun til.

Egentlig skulle datterselskapet Silver Seed startet med innlegg av rogn denne uken i selskapets nye settefiskanlegg til 350 millioner kroner.

– Det blir lagt inn i rogn i anlegget i uke 29, sier Ellingsen.

– Så hvordan skal ferien tilbringes?

– I ferien skal jeg nyte vakre Lofoten. Det blir også en tur til Østlandet, der vi har familie. Men det blir altså Norgesferie, avslutter Line Ellingsen.