Elektromotor på settefiskanlegg røk: Sendte budbil 2.500 kilometer

Nyheter
241

Etter en reise på 2.500 kilometer var den 1,3 tonn tunge elektromotoren på plass hos kunden i Lebesby. Da var det bare gått 36 timer fra bestillingen tikket inn, skriver Altaposten.

– Ingen av våre faste leverandører hadde motoren inne, men til slutt fant vi en i Helsingborg, sør i Sverige. Da var det bare å trykke «play», det vil si få tak i transport. Men muligens var motoren litt for tung for budbilen, for i Øverkalix havarerte girkassa. Sjåføren fikk heldigvis tak i en ny bil, men deretter ventet flere timer med papirarbeid i tollen. Vi møtte bilen og sjåføren i Kautokeino, og eskorterte han til Alta, hvor vi lastet motoren over på en henger og kjørte den ut til kunden. Vi lever av å levere, og det synes jeg vi gjorde bra denne gangen, sier Gøran Majala på Tools SMV i Alta.

Budbilsjåføren, som aldri hadde vært så langt nord før, fikk en strabasiøs tur på hele tre døgn, og transporten ble nesten like dyr som selve motoren. Men dette var en kritisk del for kunden, og da var leveringstid viktigere enn pris.