Ekstremværet Caroline kan ramme lakseproduksjon i tre land

Nyheter
1198

Ny storm kan gi utfordringer for lakselogistikken.

«Stormsenteret som vil gi storm i deler av torsdag og fredag har blitt døpt av UK . Skottland får kraftig vind og vindkast», skriver Meteorologene på sin Twitterkonto torsdag.

Orkan
Lakseprodusenter i Skottland og Færøyene har allerede fått merke Carolines krefter. Nå er stormsenteret på tur over Nordsjøen, og i løpet av dagen idag vil ekstremværet rulle inn over Vestlandet med vind opp mot orkans styrke.

Ifølge Yr er det fredag som ligger an til å gi de tøffeste utfordringene. I fjellet i Sør-Norge er det ventet vestlig full storm, om ettermiddagen dreiende nordvest, og snøbyger. I Rogaland og Hordaland varsler Yr vestlig full og kan hende sterk storm utsatte steder, fredag morgen dreiende nordvest, fredag kveld liten storm. Sluddbyger eller snøbyger, regnbyger og haglbyger på kysten. Utrygt for torden først på dagen.

Høy aktivitet
Inneværende uke er en av de absolutte toppukene for Norges eksport av laks. I forbindelse med førjulshandelen ventes eksport av opp mot 30.000 tonn laks, tilsvarende 1.500 lastebillaster med fisk, per uke. Også Skottland og Færøyene kjører tunge slaktevolumer nå.

Med slikt handelskvantum stilles det særlige krav til smidig logistikk.

Uværet kan gi utfordringer med opptak av fisk fra merdene, samt logistikk knyttet til mulige innstilte fergeruter, stengte broer og fjelloverganger.