Eksportboom til Sør-Korea

Nyheter
1508

Norsk eksportnæring opplever en eventyrlig vekst i eksport av sjømat til Sør-Korea.

I 2016 økte eksporten til Sør-Korea med hele 73 prosent sammenliknet med året før melder e24.no. Tall fra Sjømatrådet viser at 2017 ventes å fortsette på samme måte.

Totalt er det så langt i år eksportert sjømat til landet for 870 millioner kroner. Det gir en økning på 150 millioner kroner sammenliknet med i fjor.

– Den siste tiden har vi fått en annen vinkling, og kjennskapen til norsk sjømat har økt betraktelig. Nå har det tatt av, sier Sjømatrådets utsending for Korea og Japan, Gunvar Lenhard Wie, til e24.no

Fisk foran kjøtt
En studie utført av Sjømatrådet, viser at 75 prosent av sørkoreanere foretrekker fisk og skalldyr over kjøtt.

For å dekke den store etterspørselen etter sjømat i landet, importeres litt over halvparten av volumet. En nedgang i egen fangst, samt at import fra andre land er på retur, gjør at norsk sjømat får enda bedre arbeidsvilkår.

Bare i 2016 var eksporten alene fra Norge på 58000 tonn. Så langt i år har det blitt eksportert 8500 tonn laks til Sør-Korea, som gjør landet til det fjerde største vekstmarkedet for laks målt i volum.