Eks-oppdretter og ordfører Ole Haugen utsatt for trusler og pengeutpressing – relatert til 40 år gamle beskyldninger

Nyheter
0

– Det er en påstått og tilbakevist hendelse, sier Haugen. 

Ordfører Ole Haugen (Ap) orienterte rett før påske kommunestyret på Hitra at han var utsatt for trusler og pengeutpressing, og saken var politianmeldt. Den tidligere oppdretteren på Hitra forteller at det dreier som en hendelse for over 40 år siden han er beskyldt for, skriver Hitra-Frøya.

– Det er en påstått og tilbakevist hendelse som ligger godt og vel 40 år tilbake i tid, altså lenge, lenge før min ordførertid. Det er helt åpenbart at det nå handler om å ramme meg som ordfører, sier Haugen til avisa.

Politiet koblet inn
Det er ikke kjent hvor mye penger det er snakk om i utpressingen. I kommunestyremøtet før påske valgte han å fortelle kort om saken. I møtet fortalte han at det allerede er flere i kommunestyret som kjenner til utpressingen.

Ole Haugen (Ap), ordfører i Hitra kommune.

– Derfor velger jeg her og nå, og på denne måten å meddele de få ordene om det, sa han i møtet.

– Saken er overlatt til advokat og den er politianmeldt. Mer har jeg ikke å tilføye, sier han til Hitra-Frøya.

Eier av Midnor
Ole L. Haugen er tidligere bankmann og fiskeoppdretter på Hitra og Frøya. Sammen med Helge Gåsø var han eier av Midnor, et selskap som endte med å bli overtatt av banken etter store tap.

Haugen og Gåsø forsøkte å kjøpe tilbake selskapet i 2003, men det endte til slutt hos Lerøy. Haugen hadde også sentrale verv i det som den gang var Norske Fiskeoppdretteres Forening (NFF).