Einar Wathne trekker seg som Cargill-direktør

Nyheter
1622

Etter 32 år med fiskefôr vil han trappe ned.

Einar Wathne har valgt å fratre sin stilling som Group Leader i Cargill Aqua Nutrition. Han vil umiddelbart tre inn i en strategisk rolle som leder for sjømat i Cargill Animal Nutrition.

I den nye rollen vil Wathne anvende sin kunnskap og kompetanse til å utforske mulighetene for å utvide Cargills tilstedeværelse, innflytelse og suksess i sjømatverdikjeden, heter det i en pressemelding fra fôrkonsernet.

Går av
Når strategiarbeidet er ferdigstilt, velger Einar Wathne å forlate Cargill.

– Siden Einar kom til Cargill gjennom oppkjøpet av EWOS i 2015, har han ledet arbeidet med å posisjonere Cargill som en leder i akvakultur og i å integrere EWOS inn i Cargill Animal Nutrition. Vi ser frem til å dra nytte av hans kunnskap når vi nå gjør oss klare for ytterligere suksess i verdikjeden innen sjømat, sier Joe Stone, Executive Vice President Cargill Animal Nutrition.

– Tre år har gått siden vi startet integrasjonen av Cargill og EWOS, og dermed kombinerte kunnskapen fra begge selskaper. Jeg ser tilbake på den utrolige reisen og det teamet vårt har fått til disse årene med glede, og er stolt av at vi har bygget en global leder innen fôr til fisk og reker, basert på innovasjon, bærekraft og kundeforståelse, sier Einar Wathne.

Prioriterer familien
– Etter 32 år med fiskefôr velger jeg nå å trappe ned for å bruke mer tid på familie og andre interesser. Men nå gleder jeg meg først til å fordype meg i strategiarbeidet til Cargill, der jeg vil bidra til å videreutvikle vårt engasjement innen sjømat, en næring jeg alltid vil brenne for, legger han til.

Adriano Marcon, i dag group director for Cargill Feed and Nutrition, er Wathnes etterfølger.

– Adriano vil med sin innovative tenkning, drivkraft, fokus på mennesker og suksessrik fartstid fra Provimi og Cargill bidra til å posisjonere Cargill Aqua Nutrition for videre lederskap i industrien. Jeg er overbevist om at han er den rette lederen for Cargill Aqua Nutrition, sier Wathne.