Einar Olsen ansatt som finansdirektør i Endúr 

Nyheter
0

Sterk kommersiell forståelse og bransjekunnskap er noen av grunnene til at tidligere midlertidig finansdirektør i Endúr, Einar Olsen (38), nå er utnevnt til fast finansdirektør i industrikonsernet.

– Einar Olsen kjenner selskapet og prosessene vi har vært gjennom veldig godt, og han har en sterk kommersiell forståelse. Olsen bidrar derfor både med kommersiell kompetanse og kontinuitet, sier administrerende direktør i Endúr, Jeppe Raaholt, i en melding.

Siden ifjor høst har Olsen vært ansatt i Endúr, først som leder for forretningsutvikling og deretter som midlertidig finansdirektør. De foregående seks årene var han finansdirektør i datterselskapet BMO Entreprenør. Han overtar nå rollen som finansdirektør i Endúr på permanent basis.

Les også: Finansdirektøren i Endúr trekker seg

Einar Olsen. Foto: Linkedin

Olsen har to mastergrader; en i regnskap og revisjon (MRR) og en i økonomi og administrasjon (Siviløkonom) fra Handelshøyskolen BI. Olsen tiltrer stillingen fra 2. august.

– Olsen har opparbeidet seg stor respekt og tillit både i selskapet og blant våre eiere. Han samarbeider også veldig godt med resten av ledergruppen, noe som er en forutsetning for videre utvikling av konsernet, sier Raaholt.

Endúr har vært gjennom en omfattende struktureringsprosess de siste årene, men med Olsen som en fast del av ledergruppen er konsernet godt forberedt på reisen videre.

– Ansettelsen bidrar til å sette fokus på vårt hovedmål, å ytterligere styrke konsernets posisjon som den ledende aktøren i markedet for marin infrastruktur og løsninger for sjø- og landbasert oppdrett, sier Raaholt.

Olsen er glad for muligheten han har fått i Endúr-gruppen.

– Endúr er en spennende gruppe med stort potensial. Selskapet har vært gjennom betydelige strukturelle endringer, men utviklingen er sterk og fremtiden ser lys ut. Jeg gleder meg derfor til å ta fatt på oppgavene og være med på å videreutvikle konsernet og våre datterselskaper, sier Olsen.

Endúr-konsernet eier blant annet RAS-spesialisten Artec Aqua og flåteprodusenten Endúr Sjøsterk.