Driverne bak industriveksten

Nyheter
506

I år vil, for første gang, forbruket av oppdrettet sjømat overstige villfisk, ifølge FNs mat- og landbruksorganisasjon. For tre tiår siden ble bare 11 prosent av konsumert fisk og sjømat oppdrettet. Dette skiftet sikrer en mer stabil tilførsel av fisk til verdens voksende befolkning, men det har også miljørisiko, skriver Financial Times.

– Jordbruksrevolusjonen betød at folk ikke lengre trengte å jakte, sier Alf-Helge Aarskog, konsernsjef i Marine Harvest, i en kommentar. – Det er det samme som vi nå gjør [i fisk], legger han til.

The big read
I en omfattende artikkel, inkludert video (se øverst i saken), går den britiske finansavisen i dybden på oppdrettsnæringen. Foruten laks, streifer den innom flere andre oppdrettsarter.

Blant emnene FT går inn på i saken er oppdrettslaksens overlegne fôrfaktor relativt til kylling, svin og storfe.

Hele artikkelen kan du lese HER

Følger næringen
Financial Times har for lengst fått øynene opp for oppdrettsnæringen. Det er ikke mer enn en måned siden den anerkjente Lex-spalten i avisen studerte Marine Harvest. Idagens avisutgave er også Nutreco i søkelyset (krever på logging).