Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemelding torsdag.
Statens Serum Institut (SSI) mener at kaldrøkt fisk fra Hjerting Laks A/S kan ha smittet fem pasienter med listeria – ett tilfelle i fjor og fire i år. En av pasientene døde opplyser SSI.
Analyser av kaldrøkt kveite fra Hjerting laks i august 2014 viste høye nivåer av listeria. En rekke av selskapets produkter ble deretter trukket tilbake, og selskapet stoppet midlertidig å produsere kveite.
Hjerting Laks endret på grunnlag av listeria-resultatene betingelsene for produksjon og, som en ekstra forholdsregel, har Fødevarestyrelsen beordret selskapet for en periode å ta prøver av alle partier røkt kveite og røkt ørret før de legges ut for salg.
Mattilsynet gjennomfører oppfølgende kontroll av selskapet. Det bør bidra til å sikre at produktene fra selskapet ikke utgjør en helserisiko for forbrukerne, heter det i pressemeldingen.