DNB Markets høvler ned estimater og kursmål, men har fortsatt overvekt av positive lakseanbefalinger

Nyheter
0

Kutter estimatene for 2023 og 2024 med 34 prosent.

DNB Markets har kuttet sine estimater for å reflektere meglerhusets forståelse av skatteforslaget og de økte kapitalkostnadene for de fleste selskapene. To endringer gjøres i anbefalingene: SalMar og Måsøval senkes fra Kjøp til Hold.

«Den eneste sikkerheten etter vårt syn er at inntjeningen vil bli lavere og risikopremiene høyere. Vi har kuttet estimatene for resultat per aksje i 2023 og 2024 i gjennomsnitt med 34 prosent, etter å ha nedjustert estimatet for driftsresultat med rundt åtte prosent, for å reflektere for lavere prisforutsetninger (resesjon) og høyere produksjonskostnader (2 kr/kg), og resten knyttet til den foreslåtte grunnrenteskatten», skriver meglerhuset ifølge TDN Direkt.

Meglerhuset mener også at noen nylige fusjoner og oppkjøp eksponerer noen balanser mot risiko knyttet til finansiering og nedskrivning av goodwill, fremgår det.

Toppvalgene i sektoren er selskaper med sterke balanser og lavest eksponering mot Norge og andre oppdrettsregioner som kan potensielt kan vedta en ressursskatt, nemlig Lerøy Seafood og Austevoll Seafood.

Kilde: Infront

«Begge har falt tilstrekkelig og var attraktivt verdsatt før grunnrenteskatten, har andre upåvirkede kontantgenererende eiendeler, sterke balanser og begrensede investeringsbehov», skriver meglerhuset.

DNB Markets forventer videre at SalMar og Måsøval vil bli hardt rammet av grunnrenteskatten, i tillegg til at balansene til selskapene ser mer strukket ut enn de andre selskapene etter nylige oppkjøp.

«Vi ser flere spesifikke risikoer: redusert kontantstrøm til å betjene gjeld etter en tredobling av skattekostnadene, nedskrivning av goodwill og utsiktene til at bankene reduserer målrettet gjeld pr kilo».

Aksje    Anbefaling (tidligere)   Kursmål (tidligere)
AUSS       Kjøp           100 (150)
BAKKA      Kjøp           550 (720)
GSF       Kjøp           100 (170)
LSG       Kjøp           55 (90)
MOWI       Kjøp           165 (260)
MAS       Hold (Kjøp)        32 (56)
NRS       Hold           175 (255)
SALM       Hold (Kjøp)       400 (780)