Direct Océan-sjef: – Det er slutt på ferskvaredisker i Frankrike

Nyheter
547

Toppsjefen i den franske storimportøren Direct Océan med klar løypemelding fra Europas største laksemarked.

Fra sin base i Boulogne Sur Mer, er Direct Océan en storkjøper av fersk og frossen laks i Frankrike. Selskapets administrerende direktør, Sébastien Roussel, sier til iLaks at de så langt ikke har hatt noe problem med å få norsk og skotsk laks inn til Frankrike.

– Fra i dag er det slutt på ferske fiskedisker i Frankrike. Det er ferdig. Nå er det hele pakket inn i supermarkedene. Leveransene er begrenset, sier han.

Sebastien Roussel, er administrerende direktør i Direct Océan. Foto: Direct Océan

Struktur
Han forklarer at tiden vil vise hvordan den nye strukturen vil se ut, med hver eneste restaurant stengt, og det store volumet av polsk røkelaks som fortsatt kommer inn i franske supermarkeder.

Franske statsborgere blir effektivt forvist til sine hjem, da president Macron beordret total innestengning. Strenge tiltak forbyr alle bevegelser utenfor hjemmet bortsett fra en shoppingtur hver dag med politi og hær som håndhever reglene.

Kapasitet
Roussel legger til at før krisen var hjemmeleveringstjenestene på fem prosent i landet, og selv da ble kapasiteten strukket. – I morgen kan det være en økning på 95 prosent. Vi har ikke lastebiler eller kapasitet nok i Frankrike.

Han sier videre at selskapets samlede aktivitet er ned 40 prosent.

– Foredlere hadde ridd på en enorm bølge av økt forbruk av laks. Det ble kjøpt masse, foredlingsfabrikkene jobber hardt med det, men vi vet ikke hvor lenge det kan vare. Det er veldig vanskelig, sier direktøren.