DHL ønsker å frakte mer sjømat mellom Lakselv og Oslo

Nyheter
1965

Flere nye arbeidsplasser kan skapes hvis planene realiseres.

Det skriver iFinnmark.no.

– Det er foreløpig ikke bekreftet en økning, men det jobbes med det, sier Head of Airfreight, DHL Global Forwarding Norway, Trond Ørjan Olsen, til avisen.

Ruten som startet opp 23. mai i år, har ifølge iFinnmark.no hatt en fin utvikling. Tirsdag ble 100.000 sjømatmåltider sendt avgårde med DHLs maskin fra Lakselv.

I dag er det 7,5 årsverk fordelt på ti ansatte. Hvis DHL starter en ekstra flyging, kan det fort gi 3-4 nye arbeidsplasser.

Dårlig vei bremser utvikling
To som ønsker å benytte seg mer av flyfrakttruten fra Lakselv, er ordfører Stine Akselsen i Lebesby kommune og ordfører Trond Einar Olaussen i Gamvik kommune.

De krever nå bedre veiforbindelser slik at dette blir en realitet. I dag velger fiskeribedriftene alternativer ruter.

Årsaken er at veien er så dårlig at det oppstår transportskader på ferske produkter. Det medfører at veien velges bort av fiskeribedriftene når de sender ut fisk med trailere.

Ordførerne forventer en kraftig økning i antall vogntog med fisk fra Nordkyn når Arne Hjeltnes og Co starter opp med fiskefabrikk fra nyttår.

Får støtte av ordførerkollega
Ordfører Aina Borch i Porsanger er veldig glad for utspillet fra sine kolleger på Nordkyn.

– Det er marked for fersk fisk, infrastrukturen i Lakselv er på plass, men dårlig vei gjør at det ikke kommer fisk fra Nordkyn. Heller ikke fra Berlevåg og Båtsfjord. Potensialet til Lakselv som knutepunkt, blir ikke utnyttet, sier Aina Borch til Finnmarken.

Hun mener det vil komme en kraftig økning av flyfrakt, men at det betinger bedre vei.

Hovedvalgsleder i Finnmark fylkeskommune, Geir Ove Bakken, er enig med ordførerne at veikravet de reiser er viktig. Men han legger til at Fylkeskommunene ikke vil prioritere det over andre prioriterte prosjekt, og at problemer er at de ikke har penger.