Grieg Seafood guider sin produksjon opp 23 prosent i år, Marine Harvest opp fire prosent, mens Lerøy Seafood og Norway Royal Salmon guider flatt, ble det påpekt under Griegs kvartalspresentasjon torsdag.
Grundig gjennomgåelse
– Dette regnestykket går ikke opp. Men jeg baserer våre analyser på hva andre har kommet ut med. Ser vi på smoltutsettet, fôringstall og vaksinetall er det mest sannsynlig at vi får en nedgang. Vi har hatt en grundig gjennomgåelse med Kontali Analyse, sier konsernsjef Andreas Kvame til TDN Finans.
Han legger til at det ble slaktet svært mye fisk de siste fire månedene i 2015. – Den største nedgangen vil vi derfor se nå første halvår, sier Kvame.
Ledig kapasitet
I motsetning til mange andre oppdrettere har Grieg Seafood lenge hatt ledig produksjonskapasitet og underutnyttede matfiskkonsesjoner.
– Vi har jo hatt ledig kapasitet hos oss, så først og fremst må vi sørge for å utnytte den ledige kapasiteten. Men det er ikke unaturlig for oss å vurdere å søke om økt biomasse når tidspunktet kommer, som er i slutten av 2016, sa han.
Les også: – UK er en katastrofe
I likhet med gårsdagens Marine Harvest-handel trosser Grieg Seafood lunkne analytiker-tips og stiger kraftig etter resultatfremleggelsen. Grieg-aksjen er opp luftige 6,2 prosent etter lunsj torsdag.