Norske, chilenske, færøyiske, canadiske og australske selskaper på listen.
Fortsatt er det Mowi som er den ubestridt største lakseoppdretteren i verden. Med 422.400 tonn laks, slaktet selskapet ifjor mer enn det dobbelte av nummer to på listen, Lerøy Seafood Group. Tar en med de to neste, SalMar og Cermaq, er hele topp fire bestående av norske selskaper. Selv om Cermaq er japansk-eid, av det mangslungne industrikonglomeratet Mitsubishi, har selskapet fortsatt sitt hovedkontor i Norge.
Få endringer
Vareopptellingen for 2019, utarbeidet av iLaks og SalmonBusiness, viser at det ikke har vært store endringer i toppen de siste årene.
Størst bevegelse ble det ved sammenslåingen av AquaChile og Los Fiordos, for tiden på femteplass, og Bakkafrosts oppkjøp av The Scottish Salmon Company, som sendte færøyværingene forbi et annet vekstforetak, Grieg Seafood.
Canadiske Cooke Aquaculture holder sjetteplassen. Selv om selskapet også har aktivitet i Chile og Skottland, har det slitt med å vokse på hjemmebane i Øst-Canada de siste årene.
Eksotiske
Deretter følger fire chilenere; Multiexport, Blumar, Salmones Camanchaca og Australis Seafoods, før de avløses av tre norske; Nova Sea, Alsaker og Nordlaks.
Tassal Group, fra eksotiske Tasmania, er den eneste australske oppdretter på listen. Naboen Huon Aquaculture kom akkurat ikke med. Det gjorde heller ikke den hurtigvoksende Russian Aquaculture, men begge vaker i farvannet like under de 20 største.
Listen rundes av med tre norske aktører, Sinkaberg-Hansen, Bremnes Seashore og NRS, foran chilenske Salmones Antarctica.
I en relativt konsolidert næring sto disse 20 selskapene bak et samlet slaktekvantum på 1.867.000 tonn laks, ørret og coho i 2019.