Dette er hoffleverandøren av dronningens favorittlunsj i «The Crown»

Nyheter
595

Porsjert laks er dronning Elizabeths favorittlunsj, skal en tro det som presenteres i den fjerde sesongen av Netflix’ storsatsing «The Crown».

– Hva er til lunsj? spør en purung prins Edward, og legger raskt til: – Vent, la meg gjette. Porsjert laks. 

– Ja, bekrefter dronning Elizabeth.

– Utmerket! Jeg veddet med livvakten min på vei hit at det var porsjert laks. Det står alltid på menyen her. Jeg er forbløffet over at vi ikke har finner og gjeller hele gjengen, humrer prins Edward.

Besøk
Porsjert laks serveres på Buckingham Palace ved flere tilfeller i den siste sesongen av «The Crown». Skal en tro på manusforfatterne og serieskaperne, er dette dronningens favorittlunsj.

Men hvem er det egentlig som leverer laksen til slottet i London?

For å svare på det, må vi et godt stykke tilbake i tid.

Prins Phillip besøker Ardnish. Foto: Marine Harvest

I 1974 besøkte prins Philip, hertugen av Edinburgh og dronning Elisabeths ektemann, oppdrettspionéren Marine Harvests første lokalitet, Ardnish, ved Lochailort i vestlige Skottland. Dette bedriftsbesøket skulle legge grunnlaget for en eksklusiv leveranseavtale.

– Vi har beholdt relasjonen til kongehuset, og vi er den eneste som leverer fersk laks til Buckingham Palace, har den nå pensjonerte Mowi-medarbeider David Corrigan tidligere uttalt til iLaks.

Eksklusive merkevareleverandører
Under dronningens kroningsfestival i 2013, ble Corrigan, hans sjef Steve Bracken og et knippe av de ansatte i Lochailort invitert som gjester til slottet i London. Dronning Elizabeth setter tydeligvis pris på laksen hun får servert. I fire tiår har seglet The Royal Warrant prydet Marine Harvests, og nå Mowis, fiskekasser.

Som hoffleverandør til Buckingham Palace er Mowi et celebert selskap, sammen med eksklusive merkevareaktører som Cadbury, Twinings, Aston Martin, Burberry, Krug, Laphroaig destillery og Ritz.

The Royal Warrant