– Det vil bli noen konkurser

Nyheter
523

– Aktører som har tenkt å eksportere til Russland bør nøye velge sine handelspartnere, siden mange kan gå konkurs snart, sier en innkjøpsdirektør hos en stor russisk fiskeimportør til Undercurrent News.

Vestens sanksjoner som svar på Russlands militære aksjon i Ukraina har kuttet russiske selskapers tilgang til vestlig finansiering, langsiktige kredittrammer, som har særlig rammet de som slet økonomisk før krisen inntraff.

– Vi vil se noen [russiske spillere] gå konkurs, sier innkjøperen.

7. august innførte Russland forbud mot import av mat fra EU, Norge, Australia, Canada og USA, og dermed har russiske aktører sluttet å bruke norsk fisk som et finansielt instrument, sier kilden.

Før importforbudet fikk noen russiske importører bankfinansiering til å kjøpe fisk fra Norge.

– Siden lån til dette formålet var rentefritt i 40-60 dager, brukte importører å kjøpe norsk fisk for å få enkel finansiering, men dette kan ikke lenger gjøres, sier han.

iLaks meldte tidligere idag at den tyske storavisen Die Welt frykter finanskrise i Russland.

«Krisen i Ukraina, vestlige sanksjoner, fallende oljepriser, høy gjeld til utlandet og en stadig svakere rubel. Det er ingrediensene som kan skape den største finansielle krise i Russland på mange år», skrev Die Welt.