– Det er ingen grunn til å innføre en særskatt som skal gå rett i statskassen

Nyheter
926

Høyres landsmøte må avvise regjeringens ønske om å innføre en ny statlig ekstraskatt på oppdrettsnæringen. Det mener Senterpartiets Geir Pollestad.

Regjeringen og finansminister Siv Jensen utreder nå et forslag om en statlig ekstraskatt på lakseoppdrett. Leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp), sier partiet hans er en klar motstander av en slik skatt.

–  Særlig når vi vet at grunnen til at regjeringen ønsker en slik statlig ekstraskatt er å finansiere generelle skattelettelser, sier Pollestad, og fortsetter:

– Det er typisk av denne regjeringen å finne en distriktsnæring med god inntjening for å innføre en ny statlig ekstraskatt. Oppdrettsnæringen består av over 100 selskaper langs hele kysten. Det er ingen grunn til å innføre en særskatt som skal gå rett i statskassen. Det var bra at Venstre sa nei på sitt landsmøte. Nå vil vi utfordre Høyres landsmøte til å gjøre det samme.

Senterpartiet frykter at en statlig ekstraskatt for oppdrettsnæringen vil svekke både næringen og verdiskapingen i Norge. For Senterpartiet er det viktig at en større del av verdiene som skapes faktisk blir igjen langs kysten.

– Selv om Høyre vanligvis er opptatt av sentralisering, må de kunne akseptere at det finnes folk utenfor Oslo, Asker og Bærum som også tjener gode penger – uten at de skal belastes med en statlig særskatt. En slik skatt vil i dag også stoppe pengestrømmen som går til kystkommunene gjennom det såkalte havbruksfondet, avslutter Pollestad.