– Det Ballangen Sjøfarm har fått til etter algeangrepet i mai er formidabelt

Nyheter
1076

Stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H) roser Ballangen Sjøfarm for selskapets jobb i etterkant av algeangrepet i vår. Nå ønsker hun mer havbruk i Ofoten i Nordland.

– Jeg må si at de lokale havbruksaktørene deres imponerer meg. Det Ballangen Sjøfarm har fått til etter algeangrepet i mai er formidabelt, sa Ebbesen under sitt besøk hos oppdretteren i forrige uke, skriver Fremover.

Slik så det ut da Ballangen Sjøfarm ble rammet av algeangrepet.

Ballangen Sjøfarm tapte over 3.000 tonn laks under algeangrepet. To av tre lokaliteter ble så og si utradert. Ballangen Sjøfarm har sammen med andre algerammede oppdrettere, fått lov av regjeringen å ta igjen en god del av den tapte produksjonen.

Ebbesen viste blant annet til hvordan Ballangen Sjøfarm har jobbet seg ut av algeproblemene, og re-etablert driften med fisk i merdene.

– Det spennende her i Ofoten er jo at det nå også kan være mulig for denne bedriften å bidra med enda mer verdiskapning, om dere gjør alvor av å bruke mer av fjordene til havbruk. Det synes jeg bestemt at dere bør gjøre, sa Ebbesen videre.

Det har vært stort motstand mot oppdrett i Ofoten, men ifølge Høyres ordførerkandidat i Narvik, Ann-Tove Dalhaug, går det nå mot politisk flertall i kommunen for mer havbruk i distriktet.