Denne uken fikk Nova Sea overlevert to båter. Seks nye er under bygging i Flatanger

Nyheter
0

Samtidig har havbruksselskapet på Lovund tidligere i år lagt til ytterligere fire fartøy i ordrebøkene til verftet på Flatanger i Trøndelag. Samlet er det nå seks fartøy til Nova Sea, som er i ulike faser i produksjon.

Nova Sea har allerede mottatt fartøy av samme modeller og er en del av selskapets plan for utskiftning av flåten der kvalitet og bærekraft står i hovedfokus. Det ene fartøyet er en 15 meter lang arbeidsbåt av typen Follawork 50-7 El, med byggenummer 87. Den har fått navnet «Ravnøy», og settes i drift fra Rødøy. Det andre fartøyet er en personellbåt av typen FollaNova 32 som er den andre i rekken av denne type fartøy. Den har fått navnet «Nikolai» og har byggenummer 89.

– Vi er svært fornøyde med fartøyene vi har mottatt og de skreddersydde løsningene vi har fått levert hittil. Med felles verdier fundert på kvalitet, utvikling og bærekraft er vi ikke i tvil om at Folla Maritime er riktig valg for oss, sier Odd Stensland i Nova Sea i en pressemelding.

Foto: FMS

FollaWork 50-7 El er bygget som singel-skrog utstyrt med to stykk el-motorer, batteripakke på 361Kwh og to elektriske thrustere for fremdrift og manøvrering kun ved hjelp av el. Det gir en arbeidshverdag med minimalt med støy for omgivelsene og de ansatte ombord. Det er planlagt å benytte kun batteri ved merdkanten og store deler av transitten til lokalitetene. Lading vil foregå fra land, fôrflåte eller generator om bord dersom den benyttes.

FollaNova 32 er et praktisk og hurtiggående passasjerfartøy.

– Vi fikk for alvor bekreftelse om at fartøyet levde opp til forventningene da Nova Sea valgte å gå til innkjøp av ytterligere tre fartøy tidligere i år, til sammen seks totalt, av samme modell, sier salgssjef for nybygg, Camilla Kvaløsæter. 

De senere årene har Nova Sea gått til innkjøp av flere fartøy i ulike størrelser fra verftet. Denne prosessen er en del av en klimastrategi hvor de faser ut de største dieseldrevne arbeidsfartøyene med grønne løsninger.

– Vi er meget fornøyde med at Nova Sea, med sitt fokus på HMS, kvalitet og bærekraft har valgt oss som samarbeidspartner i flåteutskiftningen» sier daglig leder for Folla Maritime Service, Otto Sjølien, og legger til: – Vi produserer ikke bare de nye fartøyene, men tar også hånd om de brukte båtene som fases ut via vår megleravdeling for bruktbåter.

Foto: FMS