Selskapet, som holder til i Nord-Trøndelag, hadde i 2010 to båter. Innen utgangen av året vil antall båter ha økt til syv, skriver Sysla.no.
Men det er ikke bare antall båter som øker. I 2013 var omsetningen på rundt 40 millioner, fjoråret endte på rundt 80. Antall ansatte har også økt.
– Vi økte fra litt over 30 til litt over 50 ansatte i fjor, og fortsetter veksten i 2015. Vi planlegger ikke å doble årsomsetningen i år også, men en 60-70 prosent økning tror vi på. Jeg regner med at vi mot slutten av året ender rundt 80 ansatte, sier daglig leder Ove Løfsnæs i AQS til Sysla.
Tilpasset næringen
Båtene driver med avlusning på oppdrettsanlegg fra Sognefjorden til Lofoten, i tillegg til andre tjenester knyttet til havbruk.
– Vi har utviklet en metode for å behandle laks med hydrogenperoksid for å bli kvitt både lus og nå AGD i samarbeid med Aquatic Consept Group. Metoden er brukt siden 90-tallet, men er blitt industrialisert de siste årene og tilpasset næringen som den er i dag, sier daglig leder Ove Løfsnæs i AQS.
Kjøpte rederi
For å transportere hydrogenperoksidet trengs det store båter. Det siste året har AQS leid inn 57 meter lange «MS Urter» fra Haugaland Shipping. I tillegg er 60 meter lange «MS Fighter» under ombygging, og skal settes i drift i april.
Samarbeidet med Haugaland Shipping har vært så bra at både AQS og Aquatic Consept har kjøpt seg inn med 35 prosent hver.
– I Haugaland Shipping er det god kompetanse på denne typen fartøy, noe vi ikke har i stor grad. Vi kommer fra en bransje som har brukt mindre fartøy. Vi trenger kombinasjonen av sjøfartskompetanse og kompetanse om havbruk, sier Løfsnæs.
– Større utfordringer
Tre mindre katamaraner er også under bygging, og vil bli levert i løpet av andre og tredje kvartal.
– Vi merker en større etterspørsel etter våre tjenester. Det skyldes både at vi har fått strømlinjeformet og industrialisert metoden vår, og at utfordringene i oppdrettsnæringen er større enn tidligere, sier Løfsnæs.
– Så næringens luseproblemer slår positivt ut for dere?
– Isolert sett gjør de det. Men vi skal ikke glede oss for mye. Vi lever av næringen, og er avhengig av at den lykkes.