Denne båten blir den første til å gå i fast rute mellom Hitra og kontinentet

Nyheter
2553

En fast båtrute mellom Jøsnøya på Hitra og kontinentet med laks ombord, har vært på ide- og ønskestadiet i en årrekke. Før helgen avslørte Egil Ulvan rederi at de starter opp fast båtrute med laksefrakt fra i sommer.

Det er «With Frohavet», tidligere «Silver River», som skal betjene ruten, ifølge Hitra-Frøya.

–  Vi har gjort avtale med et oppdrettsselskap om et prøveprosjekt vedrørende frakt av fersk laks fra Hitra til Danmark, med første forsendelse i august.

Det fortalte daglig leder Arild Hoff i Egil Ulvan Rederi i en e-post til politikere fra Hitra, Frøya og Trondheim, som torsdag og fredag var samlet på Hitra for å diskutere nettopp blant annet sjøveistransport av laksen. Også representanter fra oppdrettsnæringa, rederiene og norske og internasjonale havneselskaper deltok på konferansen.

– Lasten skal gå i container med våre linjefartøy som profileres under «With Line» og som skal ha regulere anløp av Danmark.

Da beskjeden fra Hoff, som selv var forhindret i å delta i konferansen, ble lest opp, utløste det applaus fra forsamlinga. Mange av aktørene i bransjen har jobbet i årevis for at nettopp en slik fast båtrute skal se dagens lys. Mange av aktørene ga spontant ros for at Egil Ulvan Rederi tar sjansen og satser

Ifølge Hitra-ordfører Ole L Haugen, som var vertskap for fellesmøtet mellom Hitra, Frøya og Trondheim, er det blant annet tanking av billigere LNG (gassdrivstoff) i danske Hirtshals som gjør at Egil Ulvan Rederi kan finne det lønnsomt å drive en slik fast båtrute.