– Den symbolske verdi for Hvalpsund i denne ordren er enorm

Nyheter
1724

Jyllandbedriften har inngått avtale med Cermaq Norge om leveranse av 15 stykk 160 meter flytekrager og nye kombi notposer. Det er den første store totalleveranse fra Hvalpsund Net til en av markedslederne på laks i Norge.

Enorm
– Den symbolske verdi for Hvalpsund i denne ordren er enorm. At en stor velrenommert aktør som Cermaq velger å plassere en så stor og strategisk viktig ordre hos en dansk utstyrsleverandør ser vi som et stort cadeau til vår produktportefølje. Den økonomiske verdi er et stort to-sifret millionbeløp, sier salgssjef Ryan Poulsen i Hvalsund Net til iLaks.

– Leveransen skjer med 12 stykk komplette sett med ring og notpose innen for de neste par måneder – samt ytterligere tre sett tidlig neste år. Samlet skal vi således levere 15 stykk ringer plastringer og 15 stykk Dyneema® kombinotposer, legger han til.

Plastringene og nøtene vil bli tatt i bruk ved Cermaqs oppdrettsvirksomhet i Vest-Finnmark.

Lett og sterk
– Ordren ble plassert i juli måned, og straks gikk vi i gang med å produsere råvarerne. Notposene vil blive sydd på vår egen fabrikk i Polen i løpet av de neste uker. Dyneema-nøtene er kjent på deres utrolig lette vekt, en bruddstyrke som er ti ganger sterkere enn stål og en slitestyrke som er mer enn 60 gagner sterkere enn vanlige nylonnøter, forklarer Poulsen.

– Da nøtene er kombinøter er det en kombinasjon av både en smolt- og storfiskpose. Nøtene blir impregnert med en sterk coating slik at de bedre kan stå i mot eventuell vasking i sjøen. Fordelen på Hvalpsund Extreme HD500 flytekrage er at den har en vesentligere bredere gangbro enn andre på markedet, som gjør både at den ligger mer stabilt og har selvfølgelig også mer sikker å bevege seg på for operatøren, reklamerer han.

– Vi er utrolig stolte av å få lov til å leverere nøter og flytekrager til en så viktig spiller som Cermaq, understreker Poulsen.