Den største fisken er allerede over to kilo. Nå forbereder Salmon Evolution sitt andre utsett

Nyheter
0

Forserer utsett etter oppløftende biologiske resultater.

I slutten av mars satte Salmon Evolution ut 100.000 smolt med en snittvekt på 300 gram i tankene på Indre Harøy.

Per 30. juni er gjennomsnittlig fiskevekt for batch #1 beregnet til rundt 1,5 kilo med observerte individer godt over 2 kilo. Fôring- og vekst har fortsatt å overgå forventningene betydelig, noe som gjenspeiler god vannkvalitet og sterk fiskehelse og fiskevelferd. Videre har selskapet fortsatt å se lave dødelighetsnivåer, skriver selskapet i en melding.

I løpet av de siste ukene har selskapet også tatt ut prøver for omfattende kvalitetstesting. Testresultatene har vært svært positive, og bekrefter god fiskehelse og filetkvalitet, fast kjøtttekstur, fin og jevn rød kjøttfarge og utmerket laksesmak. I tillegg er det ikke observert problemer med tidlig kjønnsmodning, fremheves det.

Selskapet er i ferd med å forberede seg på sitt andre smoltutsett som forventes å finne sted i løpet av juli. Andre utsett vil bli betydelig oppgradert sammenlignet med den opprinnelige planen, da den også vil inkludere volumene som opprinnelig var beregnet på utgivelse i august. Dette vil ytterligere optimere produksjonsplanen og gi mer driftsfleksibilitet sammen med den kommende ferdigstillelsen av de gjenværende påveksttankene, opplyser selskapet videre.

Fremover har selskapet til hensikt å publisere en lignende operasjonell oppdatering så snart som mulig etter slutten av hvert kvartal, og dermed øke rapporteringsfrekvensen.