Den nye avluseren skal monteres på «Gåsø Høvding»

Nyheter
0

Raskere å montere.

Den nyeste modellen av SkaMiks avluser, Wellfighter RS500, er trygt plassert på betongflåten nede ved Skansen i Trondheim. Dette er den første av i alt tre som skal monteres på Frøys «Gåsø Høvding». Deretter skal ytterligere to på en av rederiets nye båter.

– Det er veldig kurant å ta den nærmere i øyensyn slik den står her, med innsyn i hele maskinen. Her får man et godt innblikk i spyleenheten og den nye løsningen for avspyling, sier Helge Brendryen til iLaks.

Kjemikaler blir ombord
Enheten kan dupliseres etter behov, og har fire avlusingslinjer, og med integrert kjemikalie-avspyler, som sørger for at det forblir ombord, og ikke havner i sjøen.

Den er designet for å operere som stand alone unit og flere typer kombinasjonsavlusinger. Tidligere var avsiler separat, men er nå innebygd slik at det er alt i én løsning.

«Gåsø Høvding». Foto: Frøy

Ett av de viktigste målene SkaMik satte seg da de startet utviklet av den nye løsningen, var å få alt mer komprimert slik at det tar mindre plass på dekk. Det har de lyktes med, forteller daglig leder Geir Skarstad.

– Den er bygd på de samme prinsippene som tidligere, men nå var planen å få fire ganger så stor kapasitet. Nå kan denne ta opp mot 200 tonn fisk i timen, sier han.

Lyktes med komprimering
– Vi har gjennom flere år sett på hvordan i skal komprimere systemet så en slipper å bruke så stort areal på dekk. Vi har holdt på noen år for å løse utfordringen med å få økt kapasitet, samtidig som systemet ble komprimert. Det har vi lyktes med nå, sier han.

– Tidligere var omfanget stort, og montering er kostbart. Nå er det lang raskere å montere, her er det mye penger å spare. Som jeg ser det er det ikke noen som er i nærheten når det kommer til enkelhet når det gjelder monteringstid. Tidligere bestod løsningen av flere enheter per brønn, mens det med denne kun er behov for én, forklarer Skarstad.

Geir Skarstad, gründer og daglig leder i SkaMik. (Foto: Steve Hernes)

Han forteller at etter bråstoppen i nysalget i fjor, peker pilene igjen oppover.

– Det meste ble jo satt på hold som følge av grunnrenteskatten. Men fra i vår har vi begynt å få jevnt med nye henvendelser, sier han, og legger ikke skjul på at han har store ambisjoner for Wellfighter RS500.

– Vi har allerede en håndfull med leads vi jobber med. Så vi forventer å kunne levere et godt antall gjennom neste år, sier en optimistisk Geir Skarstad.