De ser ut som om han tar en selfie, men her fjerninspiserer russiske veterinærer et chilensk foredlingsanlegg

Nyheter
0

Rosselkhoznadzor inspiserer Salmones Blumar – uten å forlate Moskva.

De chilenske oppdrettsmyndigheter Sernapesa melder at Russlands veterinærtjeneste Rosselkhoznadzor har evaluert på et av oppdrettselskapet Salmones Blumars anlegg i BioBio-regionen, sør i Chile.

Det kan se ut som en person som tar en selfie, men dette er en ekstern inspeksjon i sanntid.

Kastet ut
Tidligere har Russland kastet ut chilenske lakseoppdrettere fra det russiske markedet på grunn av påståtte funn av antibakteriell medisin i oppdrettsfisk.

I februar i fjor møtte den tidligere direktøren for Sernapesca Alicia Gallardo (nå undersekretær for fiskeri og havbruk) direktør for Rosselkhoznadzor Sergey Dankvert for å diskutere fremdriften. Dette var for å «låse opp blokaden av chilensk laks pålagt av den eurasiske giganten».

Oftere
Sernapesa opplyser videre det forventes at fjernkontroll vil bli utført oftere på flere anlegg. Visedirektøren for sikkerhet og sertifisering, Héctor Escobar, sier at «inspeksjonen ble gjennomført med suksess, slik at representantene for den russiske myndigheten fjernovervåket anleggene og prosessen som foregår i dem uten problemer».

Rosselkhoznadzor har de siste 15 år vært en rekke ganger i Norge for å inspiserer norske oppdrettsanlegg, slakterier og foredlingsanlegg. Norge ble i august 2014 kastet ut av det russiske markedet som et svar fra Kreml mot vestlige sanksjoner mot landet.