De reddet mannskapet på «Stolt Pegasus»: – Bare griseflaks gjorde at vi nådde frem i tide

Nyheter
0

Èn til sykehus med Sea-King.

De to ble de som kom først til unnsetning da arbeidsbåten «Stolt Pegasus» brått tok inn vann og begynte å synke søndag formiddag. Det var klokken 11:45 det ble sendt ut mayday fra fartøyet. Det hele skjedde så raskt at de ikke rakk å få på seg redningsdrakter, men måtte hoppe i sjøen kun med flytevest.

Les også: Alle tre ombord i arbeidsbåt ble berget etter dramatisk aksjon i Gildeskål

– Vi var på et skyssoppdrag på Arnøy Brygge, så det var bare griseflaks at jeg hadde lite strøm på batteriene. Derfor startet jeg opp motoren og med en gang kom strømmen på VHF opp og vi hørte straks en mayday, sier Knut Val.

Han driver selskapet Arctic Cruise, som driver charter og skyssbåttjenester i området.

Knut Val og Silje Rokkan ombord i selskapets skyssbåt. Fot: Privat

– Jeg antar det kan ha gått 12-13 minutter før vi fikk de ombord. Jeg hadde ikke så stort fokus på å finne de at klokka betydde ikke så mye. De tre var kraftig nedkjølt så jeg er veldig glad for at vi reagerte som vi gjorde, og bare dro med en gang. Det var mayday uten posisjon eller noe. En av de som ble berget fortalte det ikke var tid til noe som helst, og at de bare måtte hoppe i sjøen med en gang, forteller Knut Val til iLaks.

Det var til Avisa Nordland Knut Val først fortalte sin historie.

Arbeidsbåten «Stolt Pegasus» var i oppdrag for Mowi ved lokaliteten Nordfugløy i Gildeskål. Kommunikasjonsjef Eivind Nævdal-Bolstad bekrefter overfor iLaks at det var en båt i oppdrag for Mowi som søndag formiddag kom i store vansker sør for Sandhornøy.

– Etter forholdene går det bra med våre ansatte som var involvert. Båten har også kommet til kai og vi arbeider nå med redningsetatene for å avklare hva som var årsaken til situasjonen, sier Eivind Nævdal-Bolstad til iLaks.

Eivind Nævdal-Bolstad. FOTO: Mowi