Hanstholmselskapet Sashimi Royal springer ut av yngelprodusenten Maximus, som har 20 års fartstid. Nysatsingen entrer nå matfiskproduksjon i to forskjellige fiskearter; laks og kingfish.
Hentet penger
Sashimi Royal har hentet inn 70 millioner danske kroner fra investorer for å realisere oppdrettsplanene.
Fisken, som vil selges under merkevaren Sashimi Royal, skal fôres opp på organisk fôr, og vil produseres i smittefrieomgivelser uten antibiotika. Produksjonen er planlagt på land i et såkalt RAS-anlegg – et 100 prosent lukket anlegg med resirkulering av vannet – levert av norske Krüger Kaldnes.
Lusefritt
Sashimi Royal kan derfor på sine egne hjemmesider garantere at produksjonen vil være fri for parasitter som lakselus.
Fisken som vil bli produsert innledningsvis vil være laks og kingfish. Deretter er planen å starte opp produksjon av tunfisk og piggvar.
4.800 tonn
Det første produksjonsanlegget som vil bygges ved Hanstholm vil kunne gi en årsproduksjon på 4.800 tonn fisk. Planen er etterhvert også å starte opp produksjon ved anlegg også i Tyskland og Skottland. Teknologien som skal brukes i produksjonen er utviklet av Maximus. Denne skal egne seg utmerket for produksjon av tunfisk, piggvar, kingfish og sjøtunge, ifølge selskapet.
Maximus vil i 2015 også ekspandere innen smoltproduksjon ved hjelp av flunkende nytt produksjonsutstyr.