Daglig leder i Arctic Cleanerfish slutter i jobben etter hjerneslag: – Spurte ambulansesjåføren om det var en øvelse

Nyheter
1482

Dag Hansen (67) slutter som daglig leder i rognkjeksprodusenten Arctic Cleanerfish.

Dag Hansen. FOTO: Privat

Det bekrefter Hansen selv overfor Lofotposten.

Hansen har ledet Stamsund-bedriften siden oppstarten i 2011, og gir seg på grunn av at han fikk et hjerneslag for rundt 14 dager siden. Siste arbeidsdag er 20.mai.

– Jeg var på kontoret hos en kollega da han bemerket at jeg snøvlet, og oppførte meg så merkelig. Han ringte ambulansen, og de kom fort. Jeg skjønte ikke alvoret, og spurte ambulansesjåføren om det var en øvelse. Nei, sa han, det er det ikke. Dette er ramme alvor, og det er du som er hovedpersonen. Da vi kom på sykehuset til Gravdal ble det konstatert at jeg hadde et lite hjerneslag, og ble straks tatt under behandling, sier Hansen til Lofotposten.

Hansen forteller at han uansett hadde planer om å gradvis trappe ned dette året.

– Men når jeg fikk hjerneslaget, skjønte jeg at det bare var å gi seg.

iLaks har snakket med styreleder i Arctic Cleanerfish, Gjermund Olsen. Han opplyser at driften på anlegget er veldig bra, og at han sammen med de øvrige ansatte håndterer administrasjonen frem til en ny daglig leder er på plass.

Gjermund Olsen. FOTO: Privat

– Det er jo sørgelig det som har skjedd med Dag, men heldigvis så går det bra med han, og han har fått beskjed om at med trening så kan han bli 100 prosent frisk.

Olsen forteller at selskapet nå vil nå ta den tiden det behøves for å finne en god erstatter for Hansen.

– De ansatte på anlegget ivaretar driften, og vi har fordelt oppgaver mellom oss i organisasjonen, slik at vi skal fungere som normalt. Det er ingen prosjekter eller investeringer som blir satt på vent, avslutter Olsen.

Arctic Cleanerfish eies av Kvarøy Fiskeoppdrett, Isqueen, Nordlaks Oppdrett, Ellingsen Seafood, Selsøyvik Havbruk, Steinfjorden Marine Fisk og Framnessmolt.