Da toget med laks sporet av, oppfordret en talsperson for Trafikverket folk om å forsyne seg. – Livsfarlig, sier forsikringsselskapet

Nyheter
1029

Forsikringsselskapet Wesmans advarer folk mot å ferdes langs jernbanesporet, etter at et godstog fra Cargonet sporet av.

Det var onsdag i forrige uke at godstoget med norsk laks om bord sporet av ved Lina älv i Gällivare kommune. Ingen personer ble skadd, men det ble omfattende skader på både tog og jernbane.

– Det ligger en masse laks der nå, så er man i nærheten er det bare å hente, sa pressekontakt Lennart Helsing i Trafikverket til Norrländska Socialdemokraten (NSD) i etterkant av hendelsen.

Hallvard Klungtveit. FOTO: Wesmans

Hallvard Klungtveit i det norske forsikringsselskapet Wesmans, som spesialiserer seg på sjømateksportoppdrag, er lite begeistret over oppfordringen fra Trafikverket.

– Det er livsfarlig å gå nært det avsporede toget. Ingenting er sikret på stedet, sier Klungtveit til NSD, ifølge avisen Fremover.

Klungtveit understreker også at laksen tilhører kunder, og at det er viktig å vite hvor mye laks som ble fraktet i forbindelse med det påfølgende forsikringsoppgjøret.

Presseansvarlig i Schenker, Peter Stangeland, sier til Fremover at distribusjonen ut fra Narvik til andre terminaler vil bli flere døgn forsinket.

– Det er for tidlig å si om hvor lenge dette vil vare, og hva det er som gjorde at toget sporet av, sier Stangeland.

Ifølge Statens Järnväger (SJ) skulle feilen tidligst bli rettet tirsdag denne uken.