– Da stopper slakting og salg helt opp

Nyheter
1895

Oppdrettsproduksjon av laks og ørret er sårbar for ringvirknignene av korona-viruset.

Det er nok av fallgruver knyttet til karantene-bestemmelsene i verdikjeden for fisk. Både innen produksjon, foredling og logistikk.

– La oss si at vi får en positiv prøve hos en av våre ansatte på pakkeriet. Da risikerer vi at samtlige 50 ansatte må i karantene. Da stopper slakting og salg helt opp. Vi kan også risikere at ansatte på oppdrettsanleggene får påvist koronavirus, sier Ola Braanaas, direktør og eier av Firda Seafood, til E24.

Oppdretteren, lokalisert i Gulen i Sogn og Fjordane, er opptatt av at myndighetene spiller på lag med næringen i denne vanskelige perioden.

– Skulle dette skje er vi i en svært krevende situasjon. På den ene siden får vi ikke pakket og solgt fisken, og på den andre siden vil vi stange i taket når det gjelder regelverket, det være seg MTB-tak eller luseforskriften, sier han til avisen.