Color Line setter inn «SuperSpeed 1» som rent cargoskip: – Gjenåpning av ruten er viktig for norsk fiskeeksport

Nyheter
478

«Superspeed 1» ble tatt ut av ordinær rute 16. mars, som følge av av myndighetenes tiltak for å håndtere koronaviruset. Nå skal bilfergen brukes til å frakte både fersk og fryst fisk mellom Kristiansand og Hirtshals.

«Superspeed 1» skulle egentlig ha gjennomgått ordinært dokkeopphold i Danmark, men har grunnet koronasituasjonen ligget til kai i Kristiandsand, opplyser Color Line i en pressemelding.

Nå skal skipet istedenfor frakte gods, inkludert fisk. Myndighetene i land i Europa gjør unntak i innreise- og karantenereglene for transport av gods.

Trond Kleivdal. FOTO: Color Line

– På alle Color Lines ruter skiper vi mye termolastebiler, så vel som kontainere og tanker. Alle våre skip har fasiliteter som gjør at vi plugger inn termoenhetene på strøm gjennom overfarten. Vi har generell stor etterspørsel fra transportører som frakter fisk, både fersk og frossen. Gjenåpning av ruten Kristiansand til Hirtshals er viktig for norsk fiskeeksport. Det siste døgnet har vi opplevd positive tilbakemeldinger fra transportindustrien, noe som bekreftes gjennom høy aktivitet med bestilling av plasser, skriver konsernsjef Trond Kleivdal i en e-post til iLaks.

I tillegg til «Superspeed 1» består frakttilbudet til Color Line av ro-ro fraktskipet «Color Carrier», som betjener ruten Oslo-Kiel med gods på vanlig måte, samt at «Superspeed 2» går i sin ordinære rute med godstrafikk mellom Larvik og Hirtshals.

Color Line permitterte nylig i underkant av 2.000 ansatte på grunn av koronapandemien.