Christen Sveaas kjøper rognkjeksprodusenten Atlantic Lumpus

Nyheter
846

Milliardær overtar aksjemajoriteten i Atlantic Lumpus.

Det opplyste Atlantic Lumpus i en børsmelding torsdag kveld.

Atlantic Lumpus, med adresse på Sleneset i Lurøy Kommune, har over tid jobbet med en videre strategi for selskapet, inkludert mulighet for videre ekspansjon. Norne Securities ble engasjert som rådgiver og tilrettelegger for Atlantic Lumpis i forbindelse med mulig styrking av selskapets kapital for finansiering av nye prosjekter.

Selskapets tre største eiere, Ziko Holding, Larssen AS, og Nistuå 3 som til sammen representerer 99.28 prosent av aksjene i Atlantic Lumpus, signerte torsdag en aksjekjøpsavtale for salg av sine aksjer til en annen rognkjeksprodusent, Lumarine fra Tustna i Aure kommune i Møre og Romsdal.

Lumarine er et selskap kontrollert av Kistefos, investeringsselskapet til milliardær Christen Sveaas.

Kjøpesum er 4,30 kroner per aksje med oppgjør i kontanter, med unntak av 70 prosent av vederlaget til Larssen AS som utstedes som en fordring som skal konverteres til aksjer i Lumarine.

«Styret i Atlantic Lumpus ser på transaksjonen med Lumarine som en meget spennende mulighet for videre utvikling og styrking av det samlede selskapet», heter det i børsmeldingen.

Endelig gjennomføring av transaksjonen ventes gjennomført i løpet av inneværende uke, med forbehold om enkelte gjennomføringsbetingelser.