Cermaq utsetter oppstart av det nye slakteriet i Steigen

Nyheter
2250

– Vi har hele tiden vært forberedt på at det kan bli forskyvninger i tidsplanen, uttaler kommunikasjonssjefen i Cermaq.

Det nye slakteriet på Storskjæret i Steigen skulle egentlig startet produksjonen 22. mai, altså i går. Men nå melder selskapet om utsatt slakterioppstart.

– I et så stort prosjekt har vi hele tiden vært forberedt på at det kan bli forskyvninger i tidsplanen. Vi ble litt forsinket med bygget i oppstarten fordi vi ønsket å bruke mer tid på prosjektering. Den forsinkelsen har vi ikke klart å hente inn underveis, skriver Astrid Aam, kommunikasjonssjef i Cermaq, i en e-post til iLaks.

Åpner i juni
Aam bekrefter at slakteriet åpner i neste måned.

– Vi har god fremdrift og vi kan leve godt med noen uker forsinket oppstart. Vi planlegger å starte opp i juni når vi har fått gjort nødvendig testing av prosesslinjen og støttesystemer, fortsetter hun.

Det betyr også at de ansatte får litt bedre tid til å finne en plass å bo. Minst 55 personer behøver husvære når slakteriet åpnes. 

Får besøk av fiskeriministeren
Av disse 55, viste en opptelling i april at 13 personer ble med til Steigen fra det nedlagte slakteriet i Alsvåg. Dette tallet er nå nedjustert.

– Vi har 12 personer fra slakteriet i Alsvåg som fortsatt er med i Steigen. De aller fleste er allerede i full sving, enten med å slakte i Skutvik, eller med forberedelser til oppstart i Steigen, skriver Aam.

I forrige måned ble det klart at Viking Innovation kjøpte slakteriet til Cermaq i Alsvåg for 17 millioner kroner.

Ifølge Aam blir slakteriet offisielt åpnet 4. september, og fiskeriminister Per Sandberg har bekreftet at han kommer til Steigen for å foreta åpningen. Sandberg var også tilstede da Cermaq åpnet settefiskanlegget i Forssan i Steigen i 2016.