Cermaq tyr til bemanningsbyrå: – En utfordring å skaffe hus til folk som vil bosette seg i Steigen

Nyheter
1055

Cermaq har sett seg nødt til å leie inn 25 personer fra et bemanningsbyrå for å dekke ett av to skift på slakteriet i Steigen i Nordland.

Det skriver Avisa Nordland.

Ifølge kommunikasjonssjef Astrid Aam i Cermaq behøvde selskapet personer som kunne gå rett inn i produksjonen, og behovet er foreløpig begrenset fram til juni neste år.

Det jobber i dag totalt 120 personer på slakteriet. 95 er fast ansatte, mens resterende altså er innleid.

På spørsmål om det er vanskelig å skaffe ansatte, som ønsker å flytte til Steigen, svarer Aam:

– Nei, det er det ikke, men generelt er det en utfordring å skaffe hus til folk som vil bosette seg i kommunen, sier hun, og viser til at prisnivået på leiligheter i Steigen ligger høyere enn for eksempel på Myre i Vesterålen.

Det er ikke første gang det er boligutfordringer for Cermaqs ansatte på slakteriet. Allerede i februar 2018, før slakteriet var åpnet, var det problemer med å skaffe bolig de ansatte. Da uttalte slakterisjef Truls Aasjord at han også hadde registrert at utleieprisene hadde skutt i været i nordlandskommunen.

Slakteriet på Storskjæret i Steigen kommune ble åpnet i september 2018. Det har en slakterikapasitet på 270 tonn per døgn. Anlegget er på 10.000 kvadratmeter. Det er også bygget en kassefabrikk i tilknytning til prosessanlegget.