Inge Berg og Nordlaks sitter på store urealiserte verdier etter tildeling av 21 utviklingskonsesjoner.
Nordlaks Oppdrett la i 2017 bak seg et regnskapsår som var nær uendret fra året før. Resultatet før skatt endte på 1,1 milliarder kroner.
Det blir neppe særlig svakere i år, skal en tro det Nordlaks-styret skriver i sin årsberetning.
Relativt grei
«Fortsatt lav vekst i den globale lakseproduksjonen samtidig som etterspørselen holder seg på et høyt nivå gjør at vi venter høye laksepriser også i 2018. Det nye regimet for vekst i Norge gir etter vår mening i utgangspunktet ikke høyere utbud enn det markedet er i stand til å ta unna på en relativt grei måte».
«En trussel i dette bildet er det allikevel ved at det høye prisnivået på laks kan føre til at kunder finner andre substitutter til laksen og dermed bidrar til redusert etterspørsel og prisnedgang», fremgår det videre av årsberetningen.
Landets største
Stokmarknesselskapet noterte seg for en netto operasjonell kontantstrøm på 785,5 millioner kroner ifjor. Det gjør Nordlaks til landets største privateide oppdrettselskap.
Nordlaks-eierne, Inge Berg og hans familie, tar ut 400 millioner kroner i utbytte etter fjoråret.
Underliggende verdier
Nordlaks Oppdrett hadde ved årsskiftet en bokført egenkapital på snaut 2,4 milliarder kroner.
Selskapet fikk i løpet av 2017 tildelt 21 utviklingskonsesjoner knyttet til det mye omtalte Havfarm-prosjektet. Med det prisnivået som har vært oppnådd i Nordland i årets auksjon for produksjonsvekst, med priser opp mot 196,6 millioner kroner per matfiskkonsesjon, ligger er det betydelige underliggende verdier i balansen.
Nordlaks vil etter planen bygge to stykk Havfarmer for å drifte disse utviklingskonsesjonene.