Bygger nytt slaktefartøy

Nyheter
538

Møre Maritime i Kristiansund har inngått designkontrakt om utvikling av et havbruk slaktefartøy på 36 x 12 meter til De Bruyn Transport i Tasmania. Dette er verdens første spesialtilpassede nybygg for avliving og bløgging av laks på merdkant, og er således et pionerprosjekt, skriver Møre Maritime i en pressemelding.

Innendørs
Fartøyet har automatiserte linjer for avliving, bløgging og utblødning av laks før den føres direkte til forhåndskjølte RSW-tanker. Fartøyet kan transportere over 200 tonn med fisk, nedkjølt og forberedt for videre prosessering i land. All fiskehåndtering skjer kontrollert innendørs under dekk. Fartøykonseptet og denne form for transport av laks gir mindre risiko for smitte-, lus- og sykdomsspredning, gir bedre fiskevelferd og mindre dødelighet, gir mindre drivstofforbruk og lavere investeringskostnader.

– Vi tror slakt ved lokalitet vil bli viktig i fremtidig oppdrettslogistikk, sier administrerende direktør John de Bruyn i De Bruyn Transport i en kommentar.

Supplement
Daglig leder Svein Knudtzon Waagbø i Møre Maritime er stolt av å ha vunnet denne for dem viktige kontrakten.

– Denne fartøytypen, som vi har jobbet med i lang tid, tror vi vil bli et viktig supplement til store, komplekse og kostbare brønnbåter, sier han.

Møre Maritime skal levere komplett design og tegningspakke, inkludert alle arrangement, system- og klassetegninger, samt komplett 3D modellering og produksjonsunderlag for bygging av fartøyet.

Fartøyet planlegges bygget i Tasmania.