Bygger fabrikk for luseskjørt i Litauen

Nyheter
0

Bio Marine starter egen produksjon av luseskjørt i Siauliai i  Litauen. Svein Brudeseth Tveiten skal lede det nye selskapet Bio Marine Baltic.

For å møte et voksende marked med enda bedre luseskjørt etablerer Bio Marine produksjon av luseskjørt i Siauliai i Litauen.

– Vi har gjort markedsundersøkelser som viser at det er plass til flere aktører i markedet for skjørt, og vi mener at vi har en god del nytt å tilføre på denne fronten, sier Nils Hovden, markedssjef hos Bio Marine, i en pressemelding.

Nødvendig erfaring og kompetanse med produksjon av skjørt har man nylig skaffet seg gjennom knytte til seg Svein Brudeseth Tveiten. Produksjonssjef Kaitana Juškevičius og teknisk leder Domas Juškevičius er også ansatt i selskapet, begge med mer enn ti års erfaring med produksjon av luseskjørt i Norge.

Svein Brudeseth Tveiten

– Vi har en slagkraftig organisasjon, og det nye anlegget bygger på mange års erfaring. Dette blir et anlegg slik jeg alltid har ønsket meg produksjonsmessig. I dag er man nødt til å drive både rasjonelt og effektivt for å konkurrere. Vi legger opp til en smart produksjon med høy kapasitet, sier Tveiten.

Satsingen på luseskjørt er den del av den langsiktige strategien for Bio Marine, som ønsker å levere komplette løsninger for merdmiljø, som skjerming ved bruk av skjørt, systemer for sirkulasjon, oksygentilsetting og miljøovervåking.

Bio Marine følger samtidig eksemplet til flere norske utstyrsleverandører med å etablere produksjon i Litauen.

– Kostnadsnivået er naturligvis et viktig element, selv om logistikk, produksjonskapasitet og leveringssikkerhet er alfa og omega, sier Nils Hovden.