– Burde ha vært i stand til å holde marginene bedre

Nyheter
420

Giskeødegård har Hold-anbefaling og kursmål 123 kroner for SalMar, som igår ble sist omsatt på 123,50 kroner.

Les også: Dro inn 335,1 millioner på driften

Følger markedet
«Selskapet leverer et driftsresultat på NOK 335m (konsensus NOK 315m/Nordea NOK 345m). EBIT per kilo (alt inkludert) er NOK 9,6 per kilo (kons 10,2/Nordea 10,9). Nedgangen i EBIT-margin fra Q1 er i tråd med det generelle spotpris-fall», skriver Giskeødegård i en rapport som er sendt ut til Nordeas kunder i god tid før børsåpning tirsdag morgen.

Nordea-analytikeren mener SalMar burde fått enda bedre marginer i kvartalet.

«Hensyntatt sin store kontraktsportefølje, burde de ha vært i stand til å holde marginene bedre; ettersom prisen har kommet opp siden Q1. De opprettholder sin fulle årsvolumguiding. Sammenlignet med peers, forventer de også noe høyere samlet slakt i Norge for 2015 (5%). Kontraktandelen for Q3 er fortsatt høy (50%), vi ser på dette som en fordel gitt dagens krevende situasjon i laksespotmarkedet. Da det positive avviket er drevet av betydelig høyere høsting (marginer på den negative siden), forventer vi ikke noen stor kursreaksjon i dag», skriver han.

I tråd med forventningene
Heller ikke analytiker Tore A. Tønseth i Sparebak1 Markets venter store endringer etter dagens rapport.

«SalMar leverer en rapport mer eller mindre i tråd med våre forventninger. Operasjonell EBIT kom inn på NOK 335m, noe over våre NOK 317m estimater, men dette kan forklares med høyere slaktevolum (34.8kt, + 3kt) og gode resultater innen salg og prosessering. Nord-Norge var den beste resultatenhet dette kvartalet, med en op EBIT på NOK 9,1/kg, mens Midt-Norge var litt på den svake siden med «bare» NOK 7,9/kg – drevet ned av biologiske utfordringer i kvartalet. SALM opprettholder sine årsutsiker på volum, men siden SALM høstet mer enn vi ventet i Q2 – betyr dette lavere tilførsel for andre halvdel av året – i tråd med trenden vi har sett i markedet», skriver Tønseth i en aksjerapport.

«Vi forventer bare mindre endringer i våre estimater, og vil trolig beholde vår kjøpsanbefaling», legger han til. Tønseths kursmål på SalMar er 155 kroner.