Brunvoll landet brønnbåt-kontrakt med Intership

Nyheter
0

Brunvoll har signert kontrakt for levering av framdrift, manøvrering, og kontrollsystem til to store brønnbåter til Hareid-rederiet Intership. Fartøyene er designet av Salt Ship Design, og skal bygges ved Sefine Shipyard i Tyrkia.

Brunvoll skal levere framdrift og manøvrering på begge båtene. Det er ulike framdriftssystem på de to fartøyene, hvor den største båten på 6.500 kubikkmeter skal utrustes med to Azimuth framdriftsthrustere og to sidethrustere i baugen, mens båten på 4.000 kubikkmeter skal utrustes med CP-propell og tomotors gir, to sidethrustere i akterskipet og to sidethrustere i baugen.

Begge båtene skal utstyres med BruCon kontrollsystem for framdrift og manøvrering, og DP-system (dynamisk posisjonering) som muliggjør lasting og lossing i distanse fra merdene under krevende forhold.

– Disse to fartøyene er hybridbåter med betydelige batteripakker som tilfredsstiller de strengeste miljøkrav, og skal fullspekkes med norsk utstyr. I valg av framdriftskonsept er det lagt vekt på å bruke kjent teknologi som fungerer godt i andre segment som opererer under krevende forhold, som for eksempel offshore, sier Kjetil Opshaug, COO i Intership i en melding.

– Det er en glede å jobbe med engasjerte kunder. Basert på deres kunnskap og iver etter å ha effektive tekniske løsninger, har vi sammen landet gode systemkonfigurasjoner», sier Arnfinn Brautaset, salgssjef i Brunvoll.