Bruker 120-130 mill. i bygda: – Skal vi kunne drive godt må vi legge til rette for at folk kan ha ei meningsfull fritid

Nyheter
1162

Laksepenger skaper aktivitet i den lille bygda Torsken på Senja.

Det som begynte som en liten familiebedrift med to ansatte og en konsesjon i 1983, er nå et helintegrert havbrukskonsern som sysselsetter rundt 120 personer. Wilsgård Fiskeoppdrett ytterst på Senja i Torsken eier i dag fem konsesjoner til produksjon av laks i sjøen, og drifter i tillegg en utdanningskonsesjon for Troms og Finnmark fylkeskommune.

 I 2019 omsatte konsernet for 408,7 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 81,1 millioner kroner. 

Den økende aktiviteten i selskapet, har også skapt et større behov for ulike fritidstilbud i bygda, hvor det bor rundt 220 personer. Det har Fredd og broren Vidkun Wilsgård gjort noe med.

Daglig leder i Wilsgård Fiskeoppdrett, Fredd-Jarle Wilsgård. FOTO: Trine Forsland

Blant annet har Wilsgård Fiskeoppdrett bygd en ny lysløype sammen med Sparebanken. I tillegg har selskapet investert rundt 25 millioner kroner i boliger samt etablert et trenings- og velværesenter. Wilsgård har også kjøpt en gammel campingplass på stedet, og renovert hytter og lagt til rette for bobiler.

– Jeg pleier å si at alt henger sammen med alt. Skal vi kunne drive godt må vi også legge til rette for at folk kan bo her og ha ei meningsfull fritid, sier daglig leder Fredd Wilsgård til iTromsø.

Ifølge Wilsgård har konsernet brukt mellom 120 og 130 millioner kroner på bygda. Han sier grunnen til at de investerer så mye er for å skape levende samfunn, slik at ansatte bosetter seg på plassen, i stedet for å bare pendle.

Les også: Wilsgård kjøpte fiskemottak: – Fiskevær uten fiskebruk, det blir liksom ikke det samme