Brønnbåtbransjen i rivende utvikling: – Vi har et skrikende behov for flere lærlinger

Nyheter
0

Ønsket lokalt mannskap.

Rederier på Nordvestlandet har et skrikende behov for lærlinger i maritime fag. De mener det er for få skoleplasser. I fjor var det 196 søkere til 120 skoleplasser i fylket.

Rederiene som er medlem av Maritim Opplæring Nordvest, hadde fortsatt 40 ledige lærlingeplasser. Situasjonen kan bli den samme i år. Søknadsfristen for videregående opplæring er 1. mars.

Monica Melvær. Foto Høyre.

– Hvis det er slik at ungdommene ønsker å ta denne utdanningen, og næringslivet trenger kompetansen, så må vi sørge for at det er nok studieplasser. Vi ønsker at ungdommene som utdanner seg her, også blir her etter utdanningen, sier Høyres fylkesleder Monica Molvær til Sunnmørsposten.

– Vi har et skrikende behov for flere lærlinger, og kunne egentlig tatt inn en hel klasse. Ungdommene vil ta maritime fag og vi har lærlingplasser, da er det dumt at det ikke finnes nok skoleplasser, sier Harald Tom Nesvik, kommunikasjonssjef i Sølvtrans til avisa.

Det har vært en rivende utvikling i brønnbåtbransjen med Rostein og Sølvtrans i spissen. i år levert sju nye båter fra lokale verft. Disse ønsker rederiet å bemanne med lokalt mannskap.

– Dette er en bransje med ambisjoner og som vi skal leve av i framtida. Da er det et politisk ansvar hos kommune, fylke og stat å sørge for at næringslivet har gode nok rammevilkår, sier Nesvik til avisa.

Harald T. Nesvik. FOTO: NFD