Trondheimshotell med eksklusiv fisk på menyen.
I forrige uke kunne iLaks rapportere om en makrellstørje som hadde brutt seg inn og blitt fanget i en oppdrettsmerd i Hemnefjorden. Den veide 233 kilo, og ble tatt hånd om og avlivet av mannskapet ved det Lerøy-eide oppdrettsanlegget.
Makrellstørje er svært etterspurt matfisk. Og det var eksklusive og nyoppussede Britannia Hotell i Trondheim som sikret seg storfangsten.
– Dette er en 217 kilo stor makrellstørje, eller yellowfin tuna, som den heter på engelsk. Jeg har tromla sammen alle kjøkkensjefene vi har for å få den ned i kjelleren, så skal vi skjære den opp etterpå, forteller kjøkkensjef Espen Aunås til Adresseavisen.
Etter det iLaks erfarer, er det her snakk om blåfinnet, ikke gulfinnet tunfisk, da sistnevnte aldri skal ha blitt fanget i Norge.
Hvor mye Britannia betalte for fisken er en hemmelighet.
– Verdensrekorden på blåfinnet tunfisk er 95 000 kroner kiloen, og denne koster ikke riktig så mye, det kan jeg si. Vi setter stor pris på at Britannia ville kjøpe den og vi er fornøyd med prisen begge veier, sier Daniel Forfang, som driver fiskemottaket Frøya Gourmet.
– Dette er veldig, veldig, veldig sjeldent. Denne arten har vært fredet i mange år i Norge, og det er først nå man har lov til å fange den igjen. Den kommer på menyen både i Palmehaven, Speilsalen, Jonathan og Brasseriet, sier Aunås.