Brimer med storleveranse til Artec Aqua og Eides nye smoltanlegg

Nyheter
0

Brimer skal stå for oppdrettskar, senterpotter, luftere og ozontanker i forbindelse med det nye anlegget til Eide Smolt i Sunndal.

Artec Aqua er totalentreprenør for prosjektet. Det tidligere Lerøy-anlegget ble overtatt av Eide Smolt i 2022, og nå skal nesten hele anlegget bygges om med moderne fiskekar, ny prosessteknologi og et nytt teknisk bygg.

Leveransene fra Brimer inneholder seks utendørs oppdrettskar, med en diameter på tolv meter og et totalt volum på 2580 m³, senterpotter, luftere og ozontanker. Det melder selskapet i en pressemelding.

Brimer, som er storprodusent av komposittstrukturer, har lenge prioritert produkter til oppdrettsnæringen. De siste årene har de sett at komposittprodukter i et ikke-korrosivt materiale, som har lav vekt, er sterkt og svært modulerbart, har blitt benyttet i flere og flere prosjekter.

– Vi er spesielt stolte over samarbeidet med Artec Aqua, som vi har samarbeidet med
mye fra før, som ser nytten og verdien i våre innovative løsninger til landbaserte
oppdrettsanlegg. Deres ekspertise og vår felles visjon om å utvikle mer varige løsninger,
med fokus på fiskens velferd, er helt avgjørende i en sånn prosess, sier Fredrik Ryslett,
salgssjef for landbasert oppdrett i Brimer.

Slik er det planlagte anlegget. Illustrasjonsfoto: Artec Aqua

Eide Smolt har to smoltanlegg fra tidligere, og dette blir det tredje. Anlegget har en tillatelse til å produsere to millioner smolt, men verken areal eller vanntilgang avgrenser muligheter for økt produksjon, opplyser Hans Martin Eide fra Eide Fjordbruk.

Prosjektet er planlagt gjennomført på ni måneder.